Tips! Hoe pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt ingeval deze wordt blootgesteld aan onder andere de zon. De bedoeling van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Wanneer je lang in de zon zit maakt je huid veel meer pigment aan, waardoor je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke wijze<br>
Het is bestaanbaar dat de verdeling van het pigment in de huid ongelijk is. Dit is het geval bij onder andere sproeten en pigmentvlekken. Dit kan voortkomen door de zon, maar het kan ook spontaan plaatsvinden.

Bij pigmentvlekken is de aanleiding doorgaans de zon. De huid is te veelvuldig blootgesteld aan de zon met als resultaat pigmentvlekken. Dientengevolge komen de vlekken ook het meest voor op de handen of het gezicht. Omdat dat is wat het meest wordt blootgesteld aangaande de zon, maar overige plekken zijn natuurlijk niet uitgesloten.

Behalve de zon zijn andere opties ook huidveroudering, hormonale schommelingen, aandoening van de huid en ook een genetische aanleg. Wanneer de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenhoping van het pigment. En hierdoor ontstaat de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken staan veelal niet heel erg aantrekkelijk, de meeste mensen wensen er daarom ook gaarne weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken beginnen dus door onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Vervolgens ontstaat er een verzameling van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge ontstaat de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen veelal direct op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

 

Pigmentvlekken op handen.


Pigmentvlekken zijn geheel niet schadelijk voor de constitutie. Maar dikwijls worden ze door de persoon die een pigmentvlek heeft als onaantrekkelijk ervaren. In sommige gevallen kan een opeenstapeling van pigment, zoals bijvoorbeeld een aangeboren moedervlek, wijzigen in een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit ontstaat als resultaat van gewone pigmentvlekken door onder andere de zon is echter zeer klein.

Indien pigmentvlekken voorkomen op de hier handen of andere plekken op het lijf, is dit vaak geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend beleven zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo heel erg aantrekkelijk.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijkerwijs een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

 

Pigmentvlekken en ouder worden


Hoe ouder de mens wordt, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen opkomen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tips! Hoe pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!!”

Leave a Reply

Gravatar